Uitvaart Pakket

Eerlijk is eerlijk, ik heb er lang mee gestruggled
of ik hier een ‘sales pagina’ van moest maken.
Het is geen luchtig onderwerp..

Detailfoto van kraanvogels in de een hand

De kraanvogel. In Japan is de kraanvogel een heilig dier en het symbool van geluk. Daar is het een traditie om ze te vouwen om iemand geluk te wensen. Of iemand te begeleiden naar hun volgende bestemming. Dat niet alleen.. Iedere gevouwen vogel staat voor 1 jaar en de legende zegt dat als je het voor elkaar krijgt om 1000 kraanvogels te vouwen, jouw wens door een kraanvogel in vervulling wordt gebracht.

Verzoek voor een brochure

Een tijd geleden kreeg ik een mail binnen met het verzoek of ik mee wilde werken aan een fotoshoot voor een brochure. Dat is op zich niet zo vreemd, maar voor het doel van de brochure was ik flink onder de indruk. Ik ben ijverig aan de vouw gegaan met als resultaat: een doos vol kraanvogels die op de post gingen naar Coörperatie DELA. Deze vouwkunsten zouden gebruikt worden tijdens de fotoshoot voor de brochure over alternatieve kisten. 

Na een tijdje heb ik de foto’s mogen ontvangen en de brochure mogen zien. En ik kan alleen maar zeggen dat ik verdomd onder de indruk ben.

Eerlijk is eerlijk..

Het idee dat de Eigentijdse kraanvogels op deze manier gebruikt kunnen worden bij een begrafenis vind ik stiekem echt heel tof. En ergens ben ik er ook trots op. Hoe stom het ook klinkt. Want over de dood wordt natuurlijk niet graag gepraat en wordt vaak gelinkt aan verdriet, pijn, onmacht.. Hoe mooi is het dan dat je op deze manier ook iemand mag ‘begeleiden’, dat je iemand op deze manier kunt vieren en eren. Het een stukje lichter proberen te maken, jonger kunnen maken, iemand laten herinneren met een glimlach, iets tastbaar maken voor de rouw.. 

Eerlijk is eerlijk, ik heb er lang mee gestruggled of ik hier een ‘sales pagina’ van moest maken. Het is geen luchtig onderwerp, maar ik denk dat ik door het aanbieden van kraanvogel pakketten wel een prachtig onderdeel van een uitvaart kan bieden, toch een vorm van troost. Niet alleen het decoreren en versieren van de kist. Samen. Ook het onbewust een tastbare vorm van rouw, verwerking en herinnering doordat je zelf de kraanvogels mee kan nemen of uitdelen..

Detailfoto van kraanvogels op een kist

Dit zijn spoedopdrachten die ik met veel liefde maak. Wat kun je van mij verwachten?

1. Na het sturen van een bericht via het contactformulier neem ik snel contact met je op.
2. Het is handig om er gelijk bij te vermelden wanneer de uitvaart is en wat voor pakket er gewenst is.
3. Na goedkeuring en bevestiging ga ik zorgen dat alles gemaakt wordt en naar het opgegeven adres verzonden wordt.

Wat zijn de pakketten waar je uit kunt kiezen?

Wat zijn de pakketten waar je uit kunt kiezen?
1. Mix van gewone kraanvogels, 50 stuks. Formaat 8x8x12 cm. €150,-
2. Mix van kleine kraanvogels, 50 stuks. Formaat 4,5×4,5×5 cm. €35,-
3. Mix van kleine en gewone kraanvogels. 50 stuks in totaal €92,50

– Alle kraanvogels vouw ik met origami papier in allerlei egale felle kleuren.
– Het is mogelijk om te kiezen voor prints, zoals deze kraanvogels, of in een mix ervan.
– Heb je voorkeuren: geef het vooral aan, ik denk graag mee.
– Ik maak ze ‘plat’ zonder touwtje eraan, zodat ze mooi rechtop kunnen blijven staan. Plat? Ja, zodat ze netjes verzonden kunnen worden. Op de locatie zelf moeten alleen de vleugels en pootjes nog even open gevouwen worden.
– Kosten zijn exclusief verzenden.

Ben je nieuwsgierig in wat ik voor jullie kan betekenen? Stuur mij dan zeker een bericht.

Detailfoto van kraanvogels op een kist

Alle foto’s zijn afkomstig van Coöperatie DELA